top of page

Kalv og sjøkreps med morkler, nykål og glasert rødløk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g kalvebiff/-filet
Salt og pepper
Smør til steking

12 små morkler, forvellede*
4 sjøkrepshaler
1 sjalottløk, hakket
2 dl kyllingkraft
2 dl kremfløte
1 ss soyasaus

1 nykål

12 små rødløker
3 ss sitronsaft
1 ss gressløk, hakket

Krydre kalvekjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider i smør. Etterstek i ovn på 175 °C i ca 20 minutter eller til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile i 10 min før det skjæres opp i serveringssstykker.
Surr morklene i smør sammen med sjøkrepshaler. Ta opp sopp og haler og tilsett hakket løk i kjelen. Surr løken og ha i kyllingkraft og kremfløte. Smak til sausen med soyasaus, salt og pepper. Skum opp sausen med en stavmikser ved servering. Varm evt morkler og sjøkreps i sausen ved servering.
Del opp kålen i biter og kok i lettsaltet vann tilsatt litt smør.
Surr rødløkene i smør og ha over sitronsaft. Kok inn væsken og tilsett gressløk. Servér.

Servér med risotto, pasta eller poteter til. Pynt med sjøkrepsklør.
*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!

Bold Title

bottom of page