Kålruletter med rødbetecouscous

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 rødbete
Saft av 2 appelsiner
1 stjerneanis
1 ts sukker
2 dl vann
200 g couscous
1 gul paprika, i biter
1 rød paprika, i biter
4 ss estragon, finhakket
1 sitron, saften
1/2 dl olivenolje
10 basilikumblader
Salt
12 blader av spiss- eller sommerkål
Til pynt:
Frisk basilikum og sitron
Kutt rødbete i biter. Kok opp rødbete med appelsinsaft, stjerneanis, sukker og vann. La trekke i 15 min. Fjern stjerneanis.
Ha couscous i en bolle og hell over den varme rødbetesaften. Dekk bollen med plastfolie og la den stå 15 min. Rør inn paprika og estragon. Smak til med sitronsaft.
Kjør olje og basilikum i en mikser. Smak til med salt.
Kok kålblader helt møre i lettsaltet vann. Legg bladene ut på benken og ha på en god spiseskje med couscous på hver. Rull sammen og legg dem over på et stekebrett. Hell over basilikumolje og varm opp i ovnen på 180 °C.
Anrett på tallerken. Drypp over sitronsaft og pynt med frisk basilikum.