Kål- og rekesuppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 ss tørkede reker
1 ss nøytral olje
1 sjalottløk i tynne skiver
1/2 ts salt
1 ss fishsauce
Ca 8 dl vann
4-5 dl kål i strimler
200 g scampi, renset og delt på langs
Litt hvit pepper
1 vårløk, tynt skivet
Legg rekene i varmt vann til de er myke og hakk dem deretter.
Varm opp oljen i en kjele over middels varme. Surr løken i oljen til den er myk. Tilsett tørkede reker, salt og fishsauce og kok sammen smakene i 30 sek. Tilsett vann og kok opp. Fjern skummet som kommer opp på suppen. Tilsett kålstrimler og kok i 5 min eller til kålen er myk.
Rett før servering has scampi i suppen. Kok opp og smak til med pepper og evt mer salt eller fishsauce. Øs opp suppen i skåler og dryss over vårløk.
Denne suppen er sund og smaker ekstra godt på kalde dager!