top of page

Kål- og rekesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 ss tørkede reker

1 ss nøytral olje
1 sjalottløk i tynne skiver
1/2 ts salt
1 ss fishsauce
Ca 8 dl vann
4-5 dl kål i strimler

200 g scampi, renset og delt på langs
Litt hvit pepper
1 vårløk, tynt skivet

Legg rekene i varmt vann til de er myke og hakk dem deretter.
Varm opp oljen i en kjele over middels varme. Surr løken i oljen til den er myk. Tilsett tørkede reker, salt og fishsauce og kok sammen smakene i 30 sek. Tilsett vann og kok opp. Fjern skummet som kommer opp på suppen. Tilsett kålstrimler og kok i 5 min eller til kålen er myk.
Rett før servering has scampi i suppen. Kok opp og smak til med pepper og evt mer salt eller fishsauce. Øs opp suppen i skåler og dryss over vårløk.

Denne suppen er sund og smaker ekstra godt på kalde dager!

Bold Title

bottom of page