Kål- og kyllingsalat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 ts salt
2 kyllingbryst
1 rødløk i tynne skiver
1/2 dl hvitvineddik
Ca 400 g kål i tynne strimler
1 gulrot, finrevet
2 ss frisk koriander, hakket
Dressing:
1-2 chili, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
1/2 ts sukker
Litt salt
3 ss fishsauce
6 ss riseddik
Kok opp en kjele med vann og ha i salt og kyllingbryst. Kok opp, legg på lokk og trekk kjelen til sides. La trekke i 20 min. Ta opp kyllingen fra vannet, avkjøl og del den opp i mindre biter. Ha bitene i en bolle.
Ha rødløken i en bolle og hell over eddiken. La trekke i 15 min. Sil deretter løken og ha den i bollen med kyllingen. Tilsett også kål, gulrot og koriander.
Dressing: Knus chili, hvitløk, sukker og salt i en morter. Ha røren over i en bolle og tilsett fishsauce og riseddik.
Rett før servering vendes dressingen inn i salaten.
Salaten kan serveres til lunsj sammen med baguette eller som en av flere retter på en buffe.