Japchae – Stekte nudler
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 35 minutter
250 g søtpotetnudler (dangmyeon) 7 eller 8 tørkede judasøresopp (mogi-beoseot)
Kjøtt (valgfritt)
150 g mørbradbiff
2 ts soyasaus
2 ts brunt (eller hvitt) sukker
1 ts sesamolje
Gyeran-jidan eggekake
(valgfritt)
2 egg
En klype salt
1 ts vegetabilsk olje
Saus
4 ss soyasaus
3 ss brunt (eller hvitt) sukker
2 1/2 krm malt svart pepper
5 fedd hvitløk, finhakket
Tilbehør
250 g spinat
250 g østerssopp, i skiver
1 stor løk
1 stor gulrot
4 ss vegetabilsk olje
4 ss vann
1 ss sesamfrø
1 ss sesamolje
1 ss sesamfrø til servering
Nudler
Ha nudlene i en bolle og dekk dem med vann. La dem stå i minst 40 minutter. Legg soppen i bløt samtidig.
Kjøtt
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Rør sammen soyasaus, sukker og sesamolje.
Mariner kjøttet mens du lager eggeblandingen, eller i minst 15 minutter. Stek kjøttet i varm panne.
Gyeran-jidan eggekake
Visp egg og salt, og sil eggeblandingen. Varm oljen på middels varme i en stor stekepanne. Tørk av pannen og skru ned varmen. Stek eggeblandingen i et par minutter. Snu pannekaken og trekk pannen av platen. La den stå i et par minutter før den skjæres i strimler.
Saus
Rør sammen ingrediensene til sukkeret er helt oppløst.
Tilbehør
Vask spinaten, fjern stilkene og riv bladene.
La judasøresoppen renne av. Fjern harde stilker og
skjær soppen i skiver. Skjær østerssoppen i strimler. Kutt løken i tynne skiver og del gulroten i 2 1/2 cm lange fyrstikkstore biter. Ha sopp, løk og gulrot i en stor kjele og tilsett olje og vann. Bland grønnsakene godt så de blir dekket av olje. Fordel spinaten på toppen. La nudlene renne av. Skjær dem i omtrent 12 cm lengder og legg dem på toppen av spinaten. Drypp sausen over. Kok under lokk i 10 minutter på middels varme. Ta av lokket og rør om i et par minutter slik at væsken fordamper og nudlene blir gjennomkokt og blanke. Tilsett kjøttet, 1 ss sesamfrø og sesamoljen. Rør godt og ha det på et fat. Topp med eggebåndene og resten av sesamfrøene.