top of page

Japansk omelett med shiitake

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

6 shiitakesopp, friske eller tørkede
3 ts vegetabilsk olje

8 egg
1/5 dl grønnsakbuljong
1 ss soyasaus, lys
1 ss mirin (søt, japansk risvin) eller 1 ts sukker

Avokado og cherrytomater til servering

Hvis du bruker tørket sopp, legges den i bløt i kokende vann i 30 min. Hell av bløtevannet og ta vare på det. Skjær sopp i tynne skiver. Varm 2 ts olje i en stekepanne med teflonbelegg. Tilsett sopp og surr den i olje til den er gyllen, ca 2 min. La soppen renne av på kjøkkenpapir og sett den til side.
Ha egg, grønnsakbuljong, soyasaus og mirin eller sukker i en mugge, og pisk det sammen med en gaffel. Varm en stekepanne og tilsett den siste teskjeen med olje. Hell på nok eggeblanding til at bunnen av pannen dekkes. Vend på pannen så eggeblandingen fordeles jevnt.
Dryss på noen soppskiver og la omeletten stivne så vidt, men ikke bli tørr. Løsne omelettten i kanten med en stekespade og rull den sammen mot den ene siden av pannen.
Hell på mer eggeblanding, la den så vidt berøre den sammenrullede omeletten. Ha på noen flere soppskiver og la eggeblandingen stivne så vidt. Begynn med den sammenrullede omeletten, og rull den til den andre siden av pannen. Når du gjør det, vil det nye eggelaget følge med.
Gjenta denne prosedyren med steking og rulling til all eggeblandingen er oppbrukt. Den ferdige omeletten skal være ganske tykk, med mange rullelag.
La omeletten gli ut av pannen og ned på et stort ark med aluminiumsfolie. Rull sammen til en lang pølse og krøll folien sammen i endene for å forsegle den. La den stå i 5-10 min.
Ta rullen ut av aluminiumsfolien. Skjær omelettruller i fire eller åtte biter, og servér med avokado og tomater.

Bold Title

bottom of page