top of page

Japansk misosuppe med tofu og shiitakesopp

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Tid: 20 minutter

1 l vann
4 shiitakesopp
1 stort flak tørket kombu
1 dl bonitoflakes
1 tykk skive ingefær
3 ss hvit miso
Soyasaus
Limesaft, ferskpresset

Til servering:
250 g fast tofu
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
2 store never spinat
1 bunt vårløk
2 ss hvite sesamfrø
Tamarind og litt limesaft

Start med å lage dashi. Kok opp vannet, og skru ned varmen slik at vannet ikke koker lenger. Ha i shiitakesopp i tynne skiver, kombu, bonitoflakes og ingefær, og legg på lokket. La det stå og trekke mens du forbereder tilbehøret. Del tofuen i små terninger og vend dem i soyasaus og sesamolje. Skyll spinaten og vårløken. Skjær dem i tynne strimler, og fordel dem i to suppeskåler. Rist sesamfrøene i tørr panne og sett dem til side. Ta ingefær, kombu og shiitake opp av suppebasen, og fordel soppen i suppeskålene. Bruk et litermål til å øse opp et par desiliter kraft. Rør ut misoen i denne kraften og hell det tilbake i gryten. Ikke bry deg om at den skiller seg, det gjør den. Smak suppen til med litt tamarind/soyasaus og limesaft. Hell den kokende suppen over spinaten, vårløken og soppen i suppebollene. Ha tofu i suppen og dryss over sesamfrø.

Bold Title

bottom of page