Italiensk pizza
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
8 dl økologisk hvetemel
3 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
2 ss økologisk olivenolje
Litt salt
Fyll:
1 boks Änglamark hakkede tomater
1 tomat i skiver
1 økologisk mozzarellaost i skiver
4 skiver spekeskinke
1 neve rukkula
Elt sammen ingrediensene til bunnen til en jevn smidig deig. Elt i minst 5 minutter. Dekk til deigen med et håndkle, og la den heve på en lun plass i 30 minutter.
Sett inn et stekebrett nederst i ovnen, og sett ovnen på maks temperatur. Del deigen i to, og kjevle ut tynt. Legg bunnene på bakepapir.
Bre hakkede tomater på bunnene og fordel tomatskiver og mozzarella oppå. Stek pizzaen nederst i ovnen på det varme stekebrettet i 3-4 minutter, eller til de er ferdige. Ha spekeskinke og rukkula på pizzaene, server.
Du kan ha nesten hva som helst på pizzaene. Ost- og påleggsrester er ypperlig å bruke.