Indrefilet med løk
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g indrefilet av okse
Salt og pepper
Olje og smør til steking
Sirup:
8 småløk
2 dl tranebær
1 dl sukker
1 ts vodka
Selleripuré:
200 g sellerirot
4 dl melk
1 ss smør
Litt salt
1 ts sitronskall, revet
Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Brunes på alle sider i en panne med olje. Stekes 15 min på 175 °C i ovn. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
Skrell småløk. Kok løken 2-3 min i vann. Ta løken ut og legg den over i en kjele med tranebær og sukker. Kok opp og la småkoke 4-5 min, eller til løken er helt mør og til det tykner noe. Smak til med vodka. Serveres med en gang eller avkjøles frem til servering.
Skrell selleri. Kutt i mindre biter og kok helt møre i melk. Kjør selleribitene og smøret samt noe av melken til glatt puré. Smak til med salt og sitronskall.
Servér med potetmos ved siden av.