Indrefilet av okse
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 dl øl
2 dl mel + litt å vende løken i
Salt og pepper
2 egg, skilt i plommer og hviter
1 ss olje
2 store løk
Olje til fritering
1 mango
1 dl søtt chilisaus
4 indrefilet à 160 g
4 dl thaiurter + salat
Lag frityrrøre ved å blande øl, mel, salt, pepper med eggeplommer. Pisk hvitene og vend dem i blandingen. Varm opp oljen til 190 °C. Del løk i skiver og vend først i litt mel, deretter i frityrrøren. Fritér løkringene i oljen til de er gylne.
Skrell mango. Kutt i terninger og bland med søt chilisaus.
Pensle kjøttet med olje. Ha på salt og pepper. Stek eller grill kjøttet. Etterstek i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile 5 min før det serveres med løkringer, mangosaus og salat.
Servér med ris eller nudler.