Indisk lammegryte

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg lammekjøtt, gjerne lammelår i skiver. (Jeg har laget den to ganger, den ene gangen med bogkjøtt og den andre med fårikålkjøtt)
2 rødløk
3 fedd hvitløk
1 ss fersk revet ingefær
2 røde chili, finhakket
2 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt kardemomme
2 bokser hermetiske tomater, 800 g
1 boks kokosmelk, 300-400 ml
1 klype salt
Skjær rødløk og hvitløk i biter, og ha løk, hvitløk og revet ingefær i en hurtigmikser. Tilsett litt vann og kjør grønnsakene til en jevn masse.
Skjær kjøttet i ca. 3 cm store terninger og brun det i en stekepanne. Brun kjøttet i flere omganger så det blir stekt og ikke kokt.
Tilsett løkblandingen, krydderne og hermetiske tomater. La det småkoke i 2-3 timer.
Hell i kokosmelken en halvtime før retten er ferdig. Smak til med salt.
Server lammegryten med basmatiris og naanbrød. Og mangochutney. Det må man ha.