top of page

Hvit bønnegryte med rosmarinolje

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 1 time

Bønnegryte:
200 g tørkede bønner,
bløtlagt over natten
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 l grønnsakkraft
½ ts tørket rosmarin
¼ ts tørket timian
Salt og knust rød pepper

Rosmarinolje og butterdeigsticks:
1 potte rosmarin
3 dl olivenolje
1 plate butterdeig
1 egg
Flaksalt

Bønnegryte
Hell vannet av bønnene, og surr bønner og finhakket hvitløk i olje i ca. 1 minutt. Tilsett kraft, rosmarin, timian og knust rød pepper. Legg lokket på kjelen, skru opp varmen til middels høy, og kok opp suppen. Når det koker, skru ned varmen, ta av lokket og la det småkoke i 30-45 minutter. Rør av og til. Knus bønnene litt for å tykne suppen enda mer. Smak til med salt og rød pepper.

Rosmarinolje og butterdeigsticks
Sett ovnen på 200 °C. Plukk rosmarinbladene og kjør dem med olje i en blender på maks fart i ca. 5 minutter. Sil oljen gjennom en finmasket sil. Skjær butterdeigen i tynne strimler, pensle med rosmarinolje og litt sammenvispet egg. Dryss over flaksalt og stek dem på bakepapir i ovnen til de er gylne og sprø. Server bønnegryten rykende varm. Drypp litt rosmarinolje over og server med butterdeigsticks.

Bold Title

bottom of page