Hvit asparges med rugbrødsmuler
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 hvite asparges
1 ts salt
½ ts sukker
2 ss smør
Salt og pepper
Rugbrødsmuler
2 skiver finrevet rugbrød
1 ss meierismør
Ramsløkmajones
4 dl solsikkeolje
2 ss finhakket ramsløk
1 egg
½ ts salt
Saften av ½ sitron
Til servering
1 dl hasselnøtter
100 g ørretrogn
Gressløkblomster
Rød oxalis, gjøksyre
Skrell aspargesen, og kok den i vann med salt og sukker til den er myk, men ikke overkokt. Grill den i glovarm panne på den ene siden, og vend den i smør. Smak til med salt og pepper.
Rugbrødsmuler
Stek brødsmulene i smør
til de er gylne og sprø.
Ramsløkmajones
Varm olje og ramsløk og kjør det glatt. Avkjøl helt. Pisk egg, salt og sitron og spe forsiktig med ramsløkoljen.
Smak til med salt og pepper.
Til servering
Rist hasselnøttene i tørr panne, og gni av det tynne skallet. Grovhakk dem, og topp retten med nøtter, ørretrogn, gressløkblomster og rød oxalis.