top of page

Hvit asparges med rugbrødsmuler

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

8 hvite asparges
1 ts salt
½ ts sukker
2 ss smør
Salt og pepper

Rugbrødsmuler
2 skiver finrevet rugbrød
1 ss meierismør

Ramsløkmajones
4 dl solsikkeolje
2 ss finhakket ramsløk
1 egg
½ ts salt
Saften av ½ sitron

Til servering
1 dl hasselnøtter
100 g ørretrogn
Gressløkblomster
Rød oxalis, gjøksyre

Skrell aspargesen, og kok den i vann med salt og sukker til den er myk, men ikke overkokt. Grill den i glovarm panne på den ene siden, og vend den i smør. Smak til med salt og pepper.

Rugbrødsmuler
Stek brødsmulene i smør
til de er gylne og sprø.


Ramsløkmajones
Varm olje og ramsløk og kjør det glatt. Avkjøl helt. Pisk egg, salt og sitron og spe forsiktig med ramsløkoljen.
Smak til med salt og pepper.

Til servering
Rist hasselnøttene i tørr panne, og gni av det tynne skallet. Grovhakk dem, og topp retten med nøtter, ørretrogn, gressløkblomster og rød oxalis.



Bold Title

bottom of page