top of page

Hummersuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

35 minutter

2 kokte hummer
1 hakket løk
2 hvitløkfedd
4 ss tomatpuré
3 dl hvitvin
3 dl vann
3 dl fløte
Salt og pepper
Revet sitronskall
Ev. maisenna
4 tykke brødskiver (loff eller ciabatta)
Majones
Dill

Rens hummerne for alt kjøttet, del dette i biter, la klørne være hele. Stek hummerskall, løk, hvitløk og tomatpuré i en stor kjele, ha i vin og vann og kok i 20 minutter. Sil over i en annen kjele og tilsett fløte. Kok opp og smak til suppen med salt, pepper og sitronskall. Jevn ev. suppen med maisenna. Varm brødskivene i tørr stekepanne på begge sider. og skjær nesten helt igjennom brødene, som et lite pølsebrød. Ha majones og hummerkjøttet i brødene og pynt med dill. Server suppen i dype tallerkener med hummerbrødene ved siden av.

Ha gjerne kokte blomkålbuketter, kål eller spinat i suppen.

Bold Title

bottom of page