top of page

Hummer naturell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Salt
500–800 g hummer pr person
Loff
Smør
Sitron
Majones eller aïoli

Kok opp vann og salt (60 g pr ltr vann). Vannet skal fosskoke. Slipp hummeren i med hodet først, kok opp igjen. La hummeren trekke ved kokepunktet og la den avkjøles i kraften, gjerne over natten i kjøleskap eller kjølerom. Trekketid for en normal hummer er 14–15 min.
Legg hummeren med ryggskjoldet opp på en fjøl og del den i 2 langs ryggen, fra hode til hale. Fjern paven (magesekken). Den sitter lengst fremme i hodet. Resten kan spises. Lever og rogn regnes som delikatesser, men enkelte velger å holde seg til det hvite kjøttet i halen og klørne. Knekk klørne på den tykkeste delen med en hummertang, nøtteknekker eller skjeftet på en tung kniv.
Servér på klassisk vis med loff, smør og sitron. Majones eller aïoli er også godt til.

Bold Title

bottom of page