Honningglaserte andelår
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Glaze:
4 hvitløkfedd, knust
2-3 ss ingefær, knust
3/4 ts kinesiske femkrydder
1/4 ts salt
6 ss honning
3 ss soyasaus
1 ss risvin eller sherry
3/4 ts salt
2 ss risvin eller sherry
1 ts ferskpresset ingefærjuice
6 andelår, pussede
2 ss hoisinsaus
Glaze: Ha hvitløk, ingefær, femkrydder, salt, honning, soyasaus og vin eller sherry i en kjele og kok opp. Ta kjelen fra platen og sil. Avkjøl.
Ha salt, risvin, ingefærjuice og andelår i en bolle og bland godt rundt. Damp andelårene i en dampkoker (f.eks av bambus) i 25 min.
Legg lårene over i et stekebrett med skinnet opp og stek i ovn ved 220 °C i ca 35 min. Ta ut lårene og pensle med glazen. Stek videre i ovnen i noen min, pensle evt med mer glaze.
Ta litt av stekesjyen og bland med hoisinsausen i en kjele. Kok opp, tilsett evt litt vann hvis smaken er for kraftig.
Ta kjøttet fra lårene og servér med sausen.
Kjøttet smaker godt i salater eller innsvøpt i pannekaker eller lomper sammen med agurk, purre og pickles.