top of page
Hjortecarre med selleripuré
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g hjortecarre el annet viltkjøtt
Salt og pepper
400 g knollselleri
3 ss crème fraîche
600 g poteter i skiver
4 dl kraft
100 g sopp (kantareller)
2 ss smør
200 g grønne bønner
1 dl rips el tyttebær
Ha salt og pepper på kjøttet og brun det i stekepanne. Etterstek kjøttet i ovn på 180 °C til det har en kjernetemperatur på 58 °C. La kjøttet hvile før du skjærer i det.
Skrell og del selleri i biter. Kok bitene møre i saltet vann. Miks til puré sammen med crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Kok poteter møre i kraft. Rist sopp i smør sammen med bønner. Anrett på tallerkener. Pynt med rips eller tyttebær.
Viltkjøtt bør serveres rosa ellers blir det tørt og smaker lever.
Bold Title
bottom of page