top of page

Hjerteskjell og sommergrønt i øl

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg hjerteskjell
3 ss smør
2 ss olivenolje
2 1/2 dl lys, tørr pils
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sitronskall, revet
2 kvister timian
1 bunt grønn asparges, i biter
1/2 romanesco, i biter
Dill

Skyll skjellene og kast dem som ikke lukker seg. Smelt smør og olje i en vid kjele på middels til høy varme. Tilsett øl, finhakket hvitløk og revet sitronskall, og stek det i ca. 1 minutt. Tilsett skjell, timian, asparges og romanesco. Rør det raskt, men forsiktig sammen. Skru opp varmen og sett på lokket. Damp det på høy varme i ca. 3 minutter til skjellene har åpnet seg. Rist litt på pannen innimellom.

Bold Title

bottom of page