top of page

Helstekt vaktel med skogsbær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g små poteter
Salt og pepper
Olje til steking

4 vaktler
Salt og pepper
Olje til steking
2 ss smør
Timian og rosmarin, friske

2 ss sukker
1 dl rødvin
200 g mørke bær som bjørnebær, kirsebær eller blåbær

50 g Snøfrisk

Del poteter i to. Ha på salt, pepper og olje. Bak dem helt møre i ovn på 200 °C.
Ha salt og pepper på vaktlene. Brun brystet i en panne med olje. Legg dem over i noe ildfast. Fyll vaktlene med smør og friske urter. Stek de 8 min på 175 °C. La de hvile 10 min før de serveres.
Kok sukker og rødvin til 1/3 av væsken er igjen. Tilsett kraften fra formen med vaktlene og kok til halvparten. Ha i bærene og la dem trekke 2-3 min.
Strø biter av Snøfrisk over potetene og stek videre til osten er gyllen.

Bold Title

bottom of page