Helstekt rype med pastinakkpuré og trøffelsjy
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 ryper
Salt og pepper
2 ss olje
1 dl rødvin
3 dl oksekraft
2 ts trøffel i skiver
2 ss smør
600 g pastinakk, skrelt, biter
1 dl crème fraîche
400 g små grønnsaker, f.eks. gulrotkuler, squashbiter, småløk
4 bakepoteter
2 dl olje
Gni inn ryper med salt og pepper og brun i stekepanne i olje. Hell over rødvin og kraft. Sett rypene i ovnsform med kraften rundt. Stek i ovn på 180 °C i ca 15 min. La hvile 10 min på lun plass før servering.
Sil kraften over i en kjele og smak til med salt, pepper og trøffel, pisk inn smøret.
Kok pastinakk i saltet vann. Sil fra vannet og miks pastinakken med crème fraîche til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Kok grønnsaker møre i saltet vann. Kutt poteter i strimler og fritér i olje på 180 °C til de er sprø, salte.
Fyll gjerne rypene med eple, svisker og friske urter.