Harr med shiitake og nøttesmør
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g harrfilet
Noen ferske grønne korianderfrø
200 g smør
1/2 kg shiitake-sopp
200 g grønne rensede favabønner
Olje til pensling
Salt og pepper
Harr: Skrap harrfiletene fri for skjell, men behold skinnet på.
Legg fisken på et smurt brett, strø over salt og pepper.
Pensle med olje og dryss korianderfrø på toppen. Stek i ovn ved 180°C i 5-6 minutter.
Nøttesmør: Ha smøret i en kjele og varm det til det blir nøttebrunt. Pass nøye på, smøret blir fort svart og brent. Skum godt av.
Grønnsaker: Ta av soppstilkene og behold hattene hele. Stek soppen gyllen sammen med favabønner som er tatt ut av belgen.
Smak til med salt og pepper.
Servering: Snu soppene på hodet og legg fisken på. Spre favabønner på tallerkenen.
Drypp nøttesmør over.