Haregryte med sommergrønt
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
1 flådd hare
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 l kyllingkraft
2 dl tørr hvitvin
4 grønne asparges
500 g nye erter
4 små gulrøtter i forskjellige farger
400 g perlepoteter
200 g bønner, brekkbønner, hvite bønner etc.
100 g smør i terninger
2 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
erteskudd
Skyll haren for blod og tørk den med kjøkkenpapir. Skjær haren i mindre stykningsdeler som lår og bog, og kutt ribbeina der de møter ryggfileten. Bruk ribbeina til kraft en annen dag. Del ryggen med bein i fire like store biter. Spar lever og nyrer, de skal koke med de siste 15 minuttene. Dryss kjøttet med salt og la det stå på benken i 1 times tid. Ha kjøtt, timian og rosmarin i en gryte. Hell på kraft og hvitvin så det dekker.
Kok opp, skum av, og skru ned varmen så det bare syder lett. La det stå med lokk i 1 times tid til harekjøttet begynner å bli mørt. Kok videre uten lokk så kraften reduseres til ⅓. Tilsett lever og nyrer mot slutten. Knekk endene på aspargesen og skjær resten i grove biter. Skrubb gulrøttene og kutt dem på langs. Pill ertene. Vask potetene godt og kok dem med skall i godt saltet vann til de er nesten ferdige. Del bønnene i mindre biter. Ha grønnsakene i gryten med kjøttet, og la det koke under lokk i 5 minutter. Rør litt underveis. Tilsett smør og eddik, og rør forsiktig til smøret er smeltet. Smak til med salt og pepper. Dryss over erteskudd og servér gjerne med ferskt landbrød.