top of page

Haregryte med sommergrønt

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

1 flådd hare
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 l kyllingkraft
2 dl tørr hvitvin
4 grønne asparges
500 g nye erter
4 små gulrøtter i forskjellige farger
400 g perlepoteter
200 g bønner, brekkbønner, hvite bønner etc.
100 g smør i terninger
2 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
erteskudd

Skyll haren for blod og tørk den med kjøkken­papir. Skjær haren i mindre ­stykningsdeler som lår og bog, og kutt ribbeina der de møter ryggfileten. Bruk ribbeina til kraft en annen dag. Del ­ryggen med bein i fire like store biter. Spar lever og nyrer, de skal koke med de siste 15 ­minuttene. Dryss kjøttet med salt og la det stå på benken i 1 times tid. Ha kjøtt, ­timian og rosmarin i en gryte. Hell på kraft og ­hvitvin så det dekker.

Kok opp, skum av, og skru ned varmen så det bare syder lett. La det stå med lokk i 1 times tid til harekjøttet begynner å bli mørt. Kok videre uten lokk så kraften ­reduseres til ⅓. Tilsett lever og nyrer mot slutten. Knekk endene på aspargesen og skjær resten i grove biter. Skrubb gulrøttene og kutt dem på langs. Pill ertene. Vask ­potetene godt og kok dem med skall i godt saltet vann til de er nesten ferdige. Del bønnene i mindre biter. Ha grønn­sakene i gryten med kjøttet, og la det koke under lokk i 5 minutter. Rør litt ­underveis. Tilsett smør og eddik, og rør forsiktig til smøret er smeltet. Smak til med salt og pepper. Dryss over erteskudd og servér gjerne med ferskt landbrød.

Bold Title

© 2025 by Inkognito AS.

Artisjokksalat med ricottakrem

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page