top of page

Haregryte med sommergrønt

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

1 flådd hare
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 l kyllingkraft
2 dl tørr hvitvin
4 grønne asparges
500 g nye erter
4 små gulrøtter i forskjellige farger
400 g perlepoteter
200 g bønner, brekkbønner, hvite bønner etc.
100 g smør i terninger
2 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
erteskudd

Skyll haren for blod og tørk den med kjøkken­papir. Skjær haren i mindre ­stykningsdeler som lår og bog, og kutt ribbeina der de møter ryggfileten. Bruk ribbeina til kraft en annen dag. Del ­ryggen med bein i fire like store biter. Spar lever og nyrer, de skal koke med de siste 15 ­minuttene. Dryss kjøttet med salt og la det stå på benken i 1 times tid. Ha kjøtt, ­timian og rosmarin i en gryte. Hell på kraft og ­hvitvin så det dekker.

Kok opp, skum av, og skru ned varmen så det bare syder lett. La det stå med lokk i 1 times tid til harekjøttet begynner å bli mørt. Kok videre uten lokk så kraften ­reduseres til ⅓. Tilsett lever og nyrer mot slutten. Knekk endene på aspargesen og skjær resten i grove biter. Skrubb gulrøttene og kutt dem på langs. Pill ertene. Vask ­potetene godt og kok dem med skall i godt saltet vann til de er nesten ferdige. Del bønnene i mindre biter. Ha grønn­sakene i gryten med kjøttet, og la det koke under lokk i 5 minutter. Rør litt ­underveis. Tilsett smør og eddik, og rør forsiktig til smøret er smeltet. Smak til med salt og pepper. Dryss over erteskudd og servér gjerne med ferskt landbrød.

Bold Title

bottom of page