Haregryte med gnocchi, solbær og sopp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ca 1,2 kg hare, i grytebiter
1 ss smør
1 løk, i båter
2 ss tomatpuré
4 dl rødvin
4 dl vann
2 dl solbær, frosne går fint
Salt og pepper
Gnocchi:
500 g poteter, kokte
1 lite egg
150 g mel
400 g rotgrønnsaker, i terninger og kokt
4 dl skogsopp
12 salvieblader
Brun harebitene i smøret sammen med løk og tomatpuré. Ha over vin og vann. Kok på svak varme i ca 2 timer til kjøttet er mørt. Ta ut kjøttet og sil sausen. Kok sammen sausen til den begynner og tykne. Ha i solbær og smak til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i sausen til det skal serveres.
Mos potetene og bland sammen med egg og mel, ha i salt og pepper. Arbeid sammen til en smidig deig. Rull ut deigen til ruller og kutt i biter. Kok gnocchibitene i saltet vann til de flyter opp. Sil fra vannet og stek i smør sammen med rotgrønnsaker og sopp. Krydre med salt og pepper, og pynt med salvie. Servér.
Kanin eller kylling kan brukes i stedet for hare.