Haemul Pajeon – Pannekake med sjømat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: 35 minutter
Pannekakerøre
1 1/4 dl hvetemel
1 1/4 dl potetmel
1 1/4 dl vann
1 ts soyabønnepaste
2 1/2 krm sukker
Saus
2 ss soyasaus
1 ss eddik
1 ts honning
1/2 løk, finhakket
1 grønn eller rød chili, hakket
1 ts sesamfrø, ristede
1/2 løk, i skiver
100 g renset blekksprut, i ringer
100 g blekkspruttentakler
10 vårløk, i 10 cm lange biter
100 g reker
1 grønn chili, hakket
3 ss vegetabilsk olje
Bland mel, vann, soyabønne-paste og sukker til en glatt pannekakerøre. Du kan bruke like deler hvetemel og potetmel, eller bare hvetemel.
Bland alle ingrediensene til sausen og la det stå og trekke.
Stek løken blank, men ikke brun i litt olje. Ha hakket chili i pannekakerøren, og varm oljen på en grillplate eller i en stor stekepanne på middels varme. Legg blekksprutringer og tentakler i pannen. Hell litt røre over og legg vårløk i pene rader på toppen. Fordel rekene over vårløken og hell resten av røren jevnt over. Press pannekaken med en stekespade. Snu pannekaken når undersiden er sprø og gyllenbrun. Stek den i noen minutter til den er sprø og gyllen på den andre siden også. Snu den igjen og stek i et minutt til. Server pannekaken varm med sausen til.