top of page

Hønsefrikassé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Tid 1,5 timer

1 hel høne eller stor kylling
1 ½ l vann
1 dl tørr hvitvin
1 løk, delt i 4
10 pepperkorn
1 ss salt
2 laurbærblader
4 stilker persille
2 gulrøtter
1 purre
1 bunt asparges
200 g frosne selskapserter

Saus
50 g smør
4 ss hvetemel
Kokekraft fra kyllingen
1 dl kremfløte
1 kg kokte nypoteter, f.eks. perlepoteter
2 sitroner
1 dl dill, finhakket
Salt og nykvernet pepper

Rens kyllingen for blod og ha den i en stor kjele med vann. Kok den langsomt opp på middels varme. Skum overflaten flere ganger så kraften blir klar og fin.
La det småkoke i 15 minutter. Tilsett hvitvin, løk, hel pepper, salt, laurbærblader og persille, og la det småkoke under lokk på svak varme i 1 time. Fjern skum og urenheter med en skje underveis. Ta kyllingen opp av kjelen. Sett ovnen på 220 °C. Plukk kjøttet av kyllingen og sett det til side. Knekk skroget og hakk alt som er igjen i mindre biter. Vend det i litt olje og stek det i ovnen til det er gyllent. Legg det tilbake i kraften, kok opp og la det surre i minst 20 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil, og kast resten. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver, skjær purren i skiver og knekk bunnen av aspargesene. Kok gulrøttene i kraften i ca.
5 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og kok videre i 3 minutter. Sil av grønnsakene og la dem dampe av seg. Ta vare på kraften og grønnsakene til sausen.

Saus:
Smelt smøret i en kjele. Visp inn melet og tilsett halvparten av kraften litt etter litt mens du pisker godt. La sausen koke i 7-10 minutter. Spe ev. med mer kraft hvis sausen blir for tykk. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett grønnsakene, potetene og kjøttet i sausen, og varm det godt opp i 1-2 minutter. Server kyllingfrikasséen på fat med sitronbåter og dilldryss.

Bold Title

bottom of page