top of page

Gurkemeiepanert orrfuglbryst

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 stor eller to små fugler
Smør

30 g loff uten skorpe
10 g fersk gurkemeierot

2 rødbeter

4 små bok choy (liten kinakål)
Salt og pepper
1 ss sukker

4 litchi

Bryst: Flå fuglen og fjern alt kjøtt bortsett fra brystet. Det skal sitte igjen på skroget. Pensle med smør og stek i ovnen ved 100 °C til kjernetemperaturen er 56 °C (20–60 min). La kjøttet hvile. Løsne brystfiletene fra skroget. De er nå perfekt rosastekt.
Gurkemeiepanering: Smuldre loffen, skrell og grovhakk gurkemeieroten. Tilsett 30 g smør og kjør blandingen i en hurtigmikser til en gul, jevn masse. Stryk massen på toppen av fuglebrystene. Legg biffene på et stekebrett. Forvarm ovnen med grillelementet. Sett inn de panerte brystfiletene og stek dem til de er gylne og gjennomvarme, 2–3 minutter er nok. Pass godt på så de ikke blir brent.
Garnityr: Skrell rødbetene og kutt dem i terninger som kokes møre i vann. Ta ut terningene og kok ned vannet til ca 1/2 dl. Pisk inn 100 g smør. Kjør med stavmikser til sausen tykner. Ha i terningene like før servering.
Bok choy deles i to og surres i 50 g smør i en kjele med lokk i 4–5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Skrell litchien og ta ut steinen.
Servering: Legg bok choy på tallerkenen og det panerte kjøttet oppå. Fordel rødbetcoulis rundt, og pynt med litchibiter.

Bold Title

bottom of page