top of page

Gulrotsuppe med ristet kamskjell og lime

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

8-12 vårgulrøtter
1 gul løk
2 hvitløkfedd
8 dl vann
1 hønsebuljongterning
1 dl matfløte
Salt og pepper
1 lime, saft og revet skall

8-12 kamskjell
1 ss smør
Rosmarin til pynt

Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og kutt opp i biter. Ha over i en kjele sammen med vann og buljongterning og kok i 15-20 min. Miks og sil suppen. Ha i fløte. Smak til suppen med salt, pepper og lime. Avkjøl.
Rist kamskjell i smør på middels varme i ca 30 sek på hver side. Ha et par kamskjell i hver tallerken, hell suppen rundt. Pynt med rosmarin.

Suppen kan serveres både varm og kald. Ha gjerne litt god olivenolje i ved servering.

Bold Title

bottom of page