top of page
Gulrotsuppe med ristet kamskjell og lime
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8-12 vårgulrøtter
1 gul løk
2 hvitløkfedd
8 dl vann
1 hønsebuljongterning
1 dl matfløte
Salt og pepper
1 lime, saft og revet skall
8-12 kamskjell
1 ss smør
Rosmarin til pynt
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og kutt opp i biter. Ha over i en kjele sammen med vann og buljongterning og kok i 15-20 min. Miks og sil suppen. Ha i fløte. Smak til suppen med salt, pepper og lime. Avkjøl.
Rist kamskjell i smør på middels varme i ca 30 sek på hver side. Ha et par kamskjell i hver tallerken, hell suppen rundt. Pynt med rosmarin.
Suppen kan serveres både varm og kald. Ha gjerne litt god olivenolje i ved servering.
Bold Title
bottom of page