top of page

Gua bao

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

3 timer

Glasert svineribbe:
500 g svineribbe uten bein og svor
1 ss olje
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
1 rød chili, hakket
1 vårløk, hakket
½ dl brunt sukker
2 ss riseddik
3 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
1 dl vann

Soyasyltet piopino:
2 ss soyasaus
1 ts sukker
1 ts sesamolje
1 fedd hvitløk, knust
½ rød chili, hakket
1 pk piopino eller annen sopp

Chilimajones:
1 egg
1 ss srirachasaus
1 sitron, saften
½ ts salt
4 dl solsikkeolje

Bao buns:
20 g fersk gjær
2 dl lunket vann
2 ss sukker
1 ts salt
½ dl nøytral olje f.eks. solsikkeolje
5 dl hvetemel
2 krm bakepulver

Glasert svineribbe:
Sett ovnen på 135 grader. Pakk svineribben i aluminiumsfolie og stek den i ovnen i 2 timer. Avkjøl i kjøleskapet, gjerne over natten.
Skjær ribben i ca. 1 cm tynne skiver. Brun skivene i olje på begge sider. Tilsett hvitløk, ingefær, chili og
vårløk, og surr videre på lav varme.
Pisk sammen sukker, riseddik, fiskesaus, soyasaus og vann i en bolle.
Hell blandingen over svinekjøttet, og kok på svak varme i 10 minutter.

Soyasyltet piopino:
Varm alle ingrediensene bortsett fra soppen i en kjele. Tilsett soppen og la det trekke i 10 minutter.

Chilimajones:
Bland egg, sriracha, sitronsaft og salt. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker til en tykk majones.

Bao buns
Smuldre gjæren i en bolle og bland med lunket vann. Rør inn sukker, salt og olje. Sikt over mel og bakepulver og kna det til en jevn, blank deig. La deigen heve i ca. 60 minutter til dobbel størrelse. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og ta deigen opp av bollen. Del deigen i 20 boller på 30 gram og kjevle dem ut til ovale leiver. Pensle dem med olje og brett dem sammen på midten med et mellomleggspapir imellom så de ikke klistrer seg. La dem heve under klede i 45 minutter. Sett en bambusdamper i en kjele og ha litt vann i kjelen. Damp så mange bao buns som du får plass til i bambuskokeren av gangen uten at de kleber inntil hverandre. Damp dem i ca. 3 minutter til de blåser seg opp og er gjennomstekt.

Til servering:
1 vårløk, i strimler
Frisk koriander

Fyll bao buns med glasert svineribbe, syltet sopp og koriander. Topp med chilimajones.

Bold Title

bottom of page