Grillet lammeburger
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g kjøttdeig av lam
1 ts salt
1 ts sort pepper, nykvernet
1 egg
1 ts chilipulver
2 ss fløte
4 tomater
6 blader basilikum
En liten neve rucculasalat
1 dl fetaost
En liten håndfull pinjekjerner
4 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 ss maldonsalt
1 ts sukker
Saus 1:
2 ss crème fraîche
2 ss majones
1 ss chilipulver
1 ts spisskummen, malt
Saus 2:
1 dl tomatsaus
Ha kjøttedeig i en bolle. Rør inn salt, pepper, egg, chilipulver og fløte. Form til åtte burgere. Pensle med olje og grill dem 3-4 min på hver side.
Del tomater i skiver. Bland med basilikum, salat, fetaost og pinjekjerner. Visp sammen olivenolje og balsamicoeddik. Smak til med salt og sukker. Hell vinaigretten over tomatsalaten.
Bland sammen crème fraîche, majones, chili og spisskummen. Bruk som saus.
Servér med begge sausene.