Grillet kveite med kikertepilaff
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 gul løk
ca 75 g safran
1 ss smør
2 1/2 dl avorioris
5 dl grønnsakskraft
2 hvitløkfedd
3 paprika, forskjellige farger
1 boks kikerter, kokte
1 ss smør
4 kveiteskiver à ca 180 g
1 ss olje
Salt og pepper
2 dl rømme
1 ss tomatpuré
1 ss basilikum, hakket
Basilikumblader til pynt
Skrell og hakk løken. Surr løk og safran i 1 ss smør i en kjele. Ha i ris og buljong. La koke under lokk i ca 20 min til risen er mør.
Skrell og hakk hvitløken. Del paprikaene i to og fjern innmaten, kutt paprikaene i biter. Skyll kikkerter i kaldt vann. Surr paprika og hvitløk i 1 ss smør. Ha i kikkerter og vend sammen med risen.
Pensle kveiteskivene med olje og krydre med salt og pepper. Grill skivene på grillpanne og etterstek i ovn på 180 °C i 10 min.
Bland sammen rømme med tomatpuré og hakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Servér.
Servér med salat og brød. Rist gjerne litt skalldyr og servér til.