top of page

Grillet kveite med kikertepilaff

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 gul løk
ca 75 g safran
1 ss smør
2 1/2 dl avorioris
5 dl grønnsakskraft

2 hvitløkfedd
3 paprika, forskjellige farger
1 boks kikerter, kokte
1 ss smør

4 kveiteskiver à ca 180 g
1 ss olje
Salt og pepper

2 dl rømme
1 ss tomatpuré
1 ss basilikum, hakket
Basilikumblader til pynt

Skrell og hakk løken. Surr løk og safran i 1 ss smør i en kjele. Ha i ris og buljong. La koke under lokk i ca 20 min til risen er mør.
Skrell og hakk hvitløken. Del paprikaene i to og fjern innmaten, kutt paprikaene i biter. Skyll kikkerter i kaldt vann. Surr paprika og hvitløk i 1 ss smør. Ha i kikkerter og vend sammen med risen.
Pensle kveiteskivene med olje og krydre med salt og pepper. Grill skivene på grillpanne og etterstek i ovn på 180 °C i 10 min.
Bland sammen rømme med tomatpuré og hakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Servér.

Servér med salat og brød. Rist gjerne litt skalldyr og servér til.

Bold Title

bottom of page