top of page

Grillet kongekrabbe med skalldyrperler og sprøtt brød

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Kongekrabbe
2 store, rå kongekrabbebein

Skalldyrkrem
1 stor sjalottløk
2 ss tomatpuré
2 dl tørr hvitvin
100 g majones
50 g ferskost
Sitronsaft
Salt

Skalldyrperler
1/2 liter krabbekraft
Sitronsaft
Salt
5 g agar agar
1 l iskald nøytral olje

Ristet surdeigsbrød
1/2 surdeigsbrød, 2-3 dager gammelt
100 g meierismør
2 ss tørket dill

Til servering
1 dl skalldyrreduksjon
1 dl kyllingkraft
Friske urter som karse, dill, ertespirer og kjørvel

Kongekrabbe
Klipp opp skallet forsiktig på langs med en saks uten å skade krabbekjøttet for mye. Grill kjøttet i skallet på rykende varm grill ca. 1 minutt på hver side, og la det hvile i 10 minutter. Ta kjøttet forsiktig ut av skallet og gi kjøttet litt mer tid på grillen hvis det fortsatt er litt rått i midten.
Ta vare på skallet til kraft.

Skalldyrkrem
Hakk løken grovt og la den surre i litt olje.
Tilsett tomatpuré og la det surre videre i et par ­minutter før du tilsetter hvitvin. Reduser det litt før du har i ­krabbeskallene og vann så det dekker, ca. 2 liter. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Sil kraften. Ta av 1/2 liter til perlene. Kok inn resten til ca. 2 dl. Bland 1 dl av reduksjonen med majones og ferskost. Smak til med sitronsaft og salt. Resten av reduksjonen skal til glasering av krabbekjøttet.

Skalldyrperler
Frys ned oljen i en boks i minst 3 timer. Ha kraften i en kjele. Smak til med sitronsaft og salt. Det skal være mye smak på kraften. Tilsett agar agar og la det koke 1 minutt mens du kjører det med stavmikser. Kjøl ned væsken til 60 °C og drypp den over den kalde oljen. Det dannes små perler når væsken stivner i den kalde oljen. Sil av perlene og smak ev. til med mer salt og sitronsaft.

Ristet surdeigsbrød
Skjær brødet i tynne skiver. Legg det på stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør. Stek det i ovnen på 160 °C til det er gyllent og sprøtt. Dryss over dill.

Til servering
Kok inn resten av skalldyrreduksjonen (ca. 1 dl) og kyllingkraft til en tykk glace. Pensle den på krabbekjøttet, og varm det raskt på grillen. Bruk en sprøytepose og fordel skalldyrkremen på ristet brød. Topp med perler og urter.

Bold Title

bottom of page