Grillet klippfisk med havsalat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
Grillet klippfisk
300 g ferdig utvannet klippfiskloin
Spinatkrem
2 sjalottløk
Nøytral olje
1 dl hvitvinseddik
4 dl kremfløte
150 g vasket spinat
Bønne- og havsalat
1 neve voksbønner
2 never hestebønner
Hvitvinseddik, salt og olivenolje
2 fine store flak havsalat
Ertespirer
Grillet klippfisk
Stek fisken på varm grill så den får en fin stekeflate. La den trekke ferdig på indirekte varme.
Spinatkrem
Skrell og hakk løken grovt og la den surre med litt olje. Tilsett hvitvinseddik.
La det koke inn, og tilsett fløten. Reduser til ¾-deler og smak til med salt.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann, og kok spinaten i ca. 10 sekunder. Avkjøl i kaldt vann.
Sil den av og klem ut så mye vann du bare kan. Hakk spinaten fint og
kjør den med fløteblandingen i en blender til en glatt, grønn krem.
Varm den i en kjele, og smak til med salt og litt eddik mot slutten. Serveres varm.
Bønne- og havsalat
Havsalat er en bladlignende grønnalge som kan plukkes i fjæra langs hele norskekysten.
Bestill den ev. i fiskebutikken. Da er den gjerne pakket med salt og må skylles med vann.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok voksbønnene i ca. 30 sekunder. Ha dem rett over i kaldt vann.
Kok hestebønnene på samme måte i 1 minutt. Skjær voksbønnene i fine gaffelbiter og skrell hestebønnene.
Varm dem lett opp i litt olivenolje, og smak til med salt og eddik.
Ha bønnene over spinatkremen og pynt med plukket havsalat og ertespirer.