top of page

Grillet kamskjell med brent løk, ramsløkmajones og rugsmuler

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

8 kamskjell, ferdig renset
1 ss meierismør
4 småløk
100 g meierismør
2 ss sherryeddik
1 ts sukker
Salt og pepper
1 egg
1/2 ts salt
2 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
5 dl nøytral olje
2 ss finhakket ramsløk
2 skiver finhakket rugbrød
1 ss solsikkeolje

Del småløken i to og stek den i
tørr panne til den blir lett brent.
Tilsett 100 g meierismør,
sherryeddik og sukker og la det
trekke til løken er mør.
Smak til med salt og pepper.
Pisk egg, salt, sitronsaft og dijonsennep og spe med olje til en tykk majones. Tilsett finhakket ramsløk.
Stek rugbrødet i olje i pannen til brødet er sprøtt og gyllent.
Knus det til smuler.
Stek kamskjellene i varm panne
i ca. 30 sekunder. Snu dem, tilsett
meierismør og stek dem videre i
30 sekunder.

Bold Title

bottom of page