Grillet fisk med humle- og basilikumsmør
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Humle- og basilikumsmør:
200 g smør, romtemperert
½ sitron, revet skall
2 hvitløkfedd, hakkede
1 dl basilikumblader
Noen få humlepellets, knuste
Salt og pepper
4 stykker fast fisk f.eks. kveite
Olje
Salt og pepper
4 egg
1 ss eddik
Ha smøret i en foodprocessor sammen med sitron, hvitløk, basilikum og humle. Kjør godt sammen. Krydre med salt, pepper og ev. mer humle. Pakk ev. inn smøret i bakepapir til en rull, og sett kaldt til servering, eller ha smøret i en krukke og servér med en gang.
Gni inn fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken over middels varme på begge sider til den er passe stekt.
Kok opp en kjele med vann og ha i salt og eddik. Posjer eggene i 3-4 minutter. Servér.
Server gjerne med grønnsaker og poteter i sesong.