top of page

Grillet andehjerte med solbærpuré og syltet granskudd

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Grillede andehjerter
6 andehjerter
1 l vann
50 g salt
2 ss olivenolje
Granskuddsalt og nykvernet pepper
Timian

Solbærpuré
500 g solbær
50 g sukker
1 ts salt
1/2 ts potetmel
Sitronsaft

Syltede granskudd
og granskuddsalt
1 håndfull granskudd
1 dl vann
1 dl eddik
1/2 dl sukker
1 håndfull granskudd
1 dl grovsalt

Grillede andehjerter
Kok opp vann og salt og avkjøl. Kutt ­toppen av hjertene der hvor årene kommer ut. La hjertene ligge tildekket i den kalde saltlaken i minst 3 timer for å trekke ut blod. Ta dem opp av vannet og la dem ­ligge i rennende kaldt vann i 20 minutter. Tørk dem med papir. Vend dem i olje og krydre med granskuddsalt, pepper og finhakket timian. Sett dem på spidd, for ­eksempel grankvister, og grill dem på direkte varme i 2-3 minutter. De skal være litt røde i ­midten. Ha syltet granskudd på de varme hjertene og bruk solbærpuréen som dipp.

Solbærpuré
Kok opp alle ingrediensene og reduser til ønsket konsistens. Smak ev. til med mer salt og sitronsaft. Press puréen gjennom en sil, dekk til og avkjøl.

Syltede granskudd
Kok opp vann, eddik og sukker. Ha 1 håndfull granskudd på et sylteglass og hell varm syltelake over så det dekker helt. Skru på lokket og avkjøl langsomt. La det stå over natten, og husk at syltelaken er like god som skuddene. De holder seg lenge hvis de oppbevares kjølig. Bland 1 håndfull granskudd og salt i en morter. Mos det godt sammen så saltet blir nesten grønt.

Bold Title

bottom of page