top of page

Gresskarpai

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 2 timer

Paideig
250 g hvetemel
150 g smør, romtemperert
3 ss vann
½ ts salt

Fyll
4 dl revet Eiker Holtefjell
3 dl fløte
2 egg
2 ss hvitvinseddik
1 ts salt
1 lite flaskegresskar (butternut)
3 ss olivenolje
Salt og pepper

Paideig
Smuldre smøret i melet og tilsett vannet litt etter litt. Kna deigen godt sammen til en smidig og jevn deig. Ha i litt mer vann hvis deigen blir før tørr og smuldrete. Pass på å ikke jobbe for lenge med deigen.
Dekk den med plast og la den stå kjølig 1 time.
Kjevle ut deigen ca. 3 mm tykk og kle en paiform med deigen så den når helt opp til kanten. Skjær vekk overflødig deig.
Prikk små hull i deigen og dekk den med bakepapir. Hell på tørkede erter eller bønner så deigen ikke hever seg. Stek paibunnen på 200 °C i ca. 15 minutter.

Fyll
Pisk sammen ost, fløte og egg. Smak til med eddik og salt.
Skrell gresskaret og skrap ut frøene. Vi har laget lange strimler av gresskaret, men det kan også kuttes i grove biter. Vend bitene i olje, salt og pepper.
Smør ostemassen over den stekte paibunnen, og fordel de grove bitene med gresskar på toppen.
Stek paien videre på 200 °C til gresskaret er mørt, ca. 15-20 minutter. Ostesausen trenger ikke å være helt fast.

Bold Title

bottom of page