Gravet og posjert andeegg med skogsopp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
4 andeegg
Fint salt
Sukker
150 g traktkantareller
150 g kantareller
½ sjalottløk
½ fedd hvitløk
3 ss meierismør
2 ss hvitvinseddik
Timian
Gravet eggeplomme
Knekk 2 av eggene og legg de hele eggeplommene forsiktig på en seng av 2 deler fint salt og 1 del sukker uten at plommene sprekker. Dekk plommene helt til med samme salt- og sukkerblanding. La det stå i 6 timer. Ta eggeplommene forsiktig opp og skyll dem i kaldt vann. Tørk plommene på 64 °C i en dehydrator over natten.
Posjert egg
Sett sous vide-maskinen på 65 °C. Ha 2 andeegg i vannet og la det stå i 3 timer. Ta opp eggene, og fjern eventuelt eggehvitene hvis du vil det.
Sopp
Børst og rens kantarellene. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek soppen i varm panne uten smør i noen minutter. Tilsett smør, hvitvinseddik, hakket løk, hvitløk og timian. Vend det i pannen et par ganger og smak til med salt og pepper. Riv de gravete eggeplommene over soppen og de posjerte plommene ved servering.