Gratinert sei servert i oksekraft
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 sjalottløk, finhakket
1 ts smør
1 ts hvetemel
2 dl melk
2 eggeplommer
600 g seifilet
Salt og pepper
50 g peccorino-ost, revet (eller annen av sauemelk)
4 sjalottløk, i ringer
1 ss smør
8 dl oksekraft
100 g spinat, vasket og renset
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Fres sjalottløk i smør. Tilsett hvetemel. Spe med melk under visping. Kok opp og la det småkoke i 15 min. Visp sammen eggeplommer i en bolle og hell over den varme sausen under visping.
Del fisk i fire like stykker. Legg den over i en smurt form og strø over salt og pepper. Ha ca 1 ss med saus på hvert stykke. Ha på revet ost. Stek i ovn på 200 °C i 6-8 min.
Fres sjalottløk i smør. Tilsett oksekraft og kok inn til ca halvparten.
Vend spinat i olivenolje, salt og pepper. Legg en liten neve med spinat i bunnen av fire dype tallerkener. Legg fisken på spinaten og hell over den varme oksekraften. Servér straks.