top of page

Grønnpepperstekt hjortecarré

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 hjortecarre, ca 1,2 kg
2 ss smør
Salt og syltet grønnpepper

800 g rotgrønnsaker og poteter, i store terninger
2 ss olje
2 ss estragon, hakket

2 brokkoli, i biter
1 dl rømme

4 dl oksekraft
1 dl portvin
1 ss smør

Brun kjøttet på alle sider i smøret og krydre med salt og grønnpepper. Etterstek i ovn på 180 °C i ca 20 minutter til en kjernetemperatur på 58 °C. Pakk inn kjøttet i folie og la det hvile i 20 minutter før det kuttes i skiver.
Kok rotgrønnsaker og poteter i lettsaltet vann i 10 minutter. Stek dem så i oljen, og krydre med salt, pepper og estragon.
Kok brokkoli mør og miks med rømme, smak til med salt og pepper.
Kok sammen kraft og portvin. Smak til med salt og pepper og pisk inn smøret. Servér.

Pynt gjerne med fritert skorsonerrot.

Bold Title

bottom of page