top of page

Glasert reinsdyr

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g ytrefilet av reinsdyr
Salt og pepper
Olje til steking
4 ss viltkraft, innkokt
1 ss smør

4 blader savoykål, blanchert
200 g Snøfrisk
2 ss rosepepper
2 ss eplemarmelade
1 ts rosmarin, finhakket

4 store mandelpoteter
2 ss klaret smør
200 g kantareller
Salt og pepper

Tyttebærsyltetøy
Timian, frisk

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider. Stek det videre i ovn på 180 °C i 2 min. Avkjøl kjøttet.
Legg savoykålblader i taksteinmønster på aluminiumsfolie. Bland sammen snøfrisk, pepper, eple og rosmarin. Legg som en pølse i midten på kålen. Rull sammen stramt. Del i biter og servér kald.
Vask poteter og kutt dem i tynne skiver. Stek potetene møre i klaret smør. Smak til med salt og pepper. Sil smøret av potetene. Stek kantareller. Smak til med salt og pepper.
Varm opp viltkraft og smør. Varm opp kjøtt i glasur. Servér med kantareller, poteter, tyttebær og Snøfriskkrem. Pynt med frisk timian.

Bold Title

bottom of page