top of page

Gim med ris og kimchi

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 minutter

10 noriark
1 ss solsikkeolje
1 ts sesamolje
Salt

Kimchi
1 kinakål, i biter
1 rettich, i strimler
2 gulrøtter, i strimler
1 vårløk, i skiver
8 fedd hvitløk
1 rød chili
70 g ingefær
1 løk
1 dl sukker
2 dl soyasaus
1 dl fiskesaus
1 dl paprikaflakes
1 dl chiliflakes

Fukt noriarkene med et vått klede, pensle dem med oljen og dryss over salt. Stek dem i stekepannen med den blanke siden opp, og bruk en stekespade til å presse dem ned til de blir sprø og lysegrønne.

Kimchi
Bruk hansker for å hindre uønsket bakterievekst når du lager kimchi. Kjør hvitløk, chili, ingefær, løk, sukker, paprikaflakes, chiliflakes og all væsken i en blender. Juster med mer chili eller soya om ønskelig. Salt kinakålen i ca. 3 timer og press ut vannet. Skyll den godt og press ut alt vannet igjen. Bland marinaden med rettich, gulrøtter og vårløk og vend inn kinakålen. Legg det på tett glass, og la det stå på benken i tre dager for å starte fermenteringsprosessen. Åpne glasset en gang om dagen for å slippe ut gass.
Sett glasset i kjøleskapet. Kimchi smaker best etter 2-3 uker, men den kan godt spises etter tre dager.

Skyll risen godt og kok som anvist på pakken. Tilsett grovhakket ingefær og smør. Legg litt ris på noriarkene, topp med kimchi og server.

Bold Title

bottom of page