top of page

Gazpacho med ristede kamskjell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 skiver loff uten skorpe
1 dl vann
8 modne tomater, uten skinn eller frø
1 grønn paprika i terninger
1 agurk i terninger
1 liten gul løk i terninger
3 hvitløkfedd, finhakkede
1 dl extra virgin olivenolje
Ca 8 dl hønsebuljong
3 ss eddik eller sitronsaft
1/2 ts kummin
Salt og pepper

1 bit chorizo
1 ss olje
4 store kamskjell

Bløt brødet i vann og la stå i minst 10 min. Ha tomater, paprika, agurk, løk, hvitløk, olivenolje og brød i en kjøkkenmaskin og kjør til fin puré. Tilsett hønsebuljong til fin suppekonsistens, men ikke for tynn. Smak til med eddik/sitronsaft, kummin, salt og pepper. Sett til kjøling i minst en time før servering.
Surr chorizopølse i olje slik at pølsen slipper farge og smak. Rist kamskjellene i oljen, krydre med salt og pepper. Ringle gjerne litt chorizo-olje i suppen ved servering.
Servér i kopper eller skåler med følgende tilbehør: brødterninger stekt i olje og hvitløk, finhakket løk, tomatbiter, rød paprika- og agurkterninger, oliven av begge kulører, ost i terninger (gjerne manchego eller pecorino), grovhakket mynte, persille og koriander.

Servér gjerne med tynne brødchips til.

Bold Title

bottom of page