top of page

Gazpacho - Kald tomatsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 1 time

1 agurk
2 røde paprika
1 kg modne plommetomater
2 fedd hvitløk
2 vårløk
2 stangselleri
1 dl tørt, hvitt brød revet i små biter
2-3 ss sherryeddik
ca. 1 dl god olivenolje
Salt og pepper
Tabasco

Skrell agurken og skjær den i grove terninger. Fjern paprikafrøene og skjær paprikaene i grove biter. Skrap ut frøene av tomatene og skjær fruktkjøttet grovt. Knus hvitløkfeddene med den flate siden av kniven og ta av skallet. Snitt vårløk og stangselleri fint. Bland alt med brødet i en stor bolle og krydre godt med salt og pepper. Tilsett sherryeddik og halvparten av olivenoljen. Bland alt godt med hendene og klem grønnsakene sammen. Dekk til og sett det i kjøleskapet en times tid. Kjør alt jevnt i en blender. Tilsett ev. mer olivenolje hvis du ønsker en fyldigere konsistens. Smak ev. til med salt, sherryeddik og tabasco. Dekk til og sett suppen kaldt til servering.

Bold Title

bottom of page