Gåseleverfylte vaktelruller

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 vaktler
100 g gåselever
Salt og pepper
Sateispyd/tannpirkere
800 g poteter
Salt og pepper
Olivenolje
3 dl madeira
3 ltr kyllingkraft
2 fiken
Bein ut vaktelene med en skarp kniv. Prøv å få så store stykker som mulig, og behold skinnet på. Legg vaktelkjøttet med skinnsiden ned, legg på en skive gåselever, krydre med salt og pepper. Rull sammen og træ rullen på spyd. Brun spydene i panne. Deretter stekes de i ovn ved 100 °C i ca 15 min. La kjøttet hvile i minst 5 min før servering.
Del potetene i 1 cm tykke skiver og fordel dem i en langpanne. Krydre med salt og pepper og drypp over godt med olivenolje. Stek potetene i ovnen ved 200 °C i ca 30 min.
Kok inn madeiraen til det halve. Tilsett kyllingkraft og kok inn til ca 5 dl saus. Skjær fikenfrukten i 1 cm tykke skiver og ha disse i sausen 1/2 min før servering.