top of page

Gåseleverfylt harefilet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 harefileter
200 g gåselever
Salt og pepper
Smør

600 g sellerirot
1/2 ltr soyaolje til fritering

Panering:
1 egg
50 g mel
50 g brødrasp

1/2 kg renset spinat

4 sjalottløk
3 dl portvin
2 dl rødvin
3 ltr harekraft

Rips til pynt

Kjøtt: Legg harefiletene på en stekeplate og fordel gåselever på hvert kjøttstykke. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttet rundt leveren og knyt med hyssing. Brun rullene raskt i smør på alle sider i en stekepanne. Stek dem deretter i ovn ved 180°C i 5 minutter.

Sellerigarnityr: Kutt noe av selleriroten i skiver, deretter i tynne strimler. Form strimlene som halmballer og fritér dem gylne i middels varm olje.

Sellerikroketter: Resten av selleriroten kokes mør i usaltet vann. Hell av vannet og damp den helt tørr. Ha i 2 ss smør. Bruk en stavmikser og kjør blandingen til puré. Smak til med salt og pepper og sett puréen i kjøleskapet. Når puréen er kald, formes den til boller. Bollene vendes i egg, mel og brødrasp. Fritér bollene i olje på middels varme.

Grønnsaker: Vask spinaten godt og surr den i smør til den faller sammen. Strø over litt salt og pepper.

Saus: Kutt sjalottløk i biter og fres den i smør. Hell over portvin og rødvin og kok inn til det halve. Tilsett harekraft og la det koke ned til 5 – 6 dl.

Servering: Legg spinatblader på tallerkenen med kjøttrullader oppå. Klipp av hyssingen. Finstrimlet, frityrstekt selleri legges på med kroketter på toppen. Rips fordeles som pynt. Sausen legges rundt kjøttet.

Bold Title

bottom of page