Gåseleverfylt harefilet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 harefileter
200 g gåselever
Salt og pepper
Smør
600 g sellerirot
1/2 ltr soyaolje til fritering
Panering:
1 egg
50 g mel
50 g brødrasp
1/2 kg renset spinat
4 sjalottløk
3 dl portvin
2 dl rødvin
3 ltr harekraft
Rips til pynt
Kjøtt: Legg harefiletene på en stekeplate og fordel gåselever på hvert kjøttstykke. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttet rundt leveren og knyt med hyssing. Brun rullene raskt i smør på alle sider i en stekepanne. Stek dem deretter i ovn ved 180°C i 5 minutter.
Sellerigarnityr: Kutt noe av selleriroten i skiver, deretter i tynne strimler. Form strimlene som halmballer og fritér dem gylne i middels varm olje.
Sellerikroketter: Resten av selleriroten kokes mør i usaltet vann. Hell av vannet og damp den helt tørr. Ha i 2 ss smør. Bruk en stavmikser og kjør blandingen til puré. Smak til med salt og pepper og sett puréen i kjøleskapet. Når puréen er kald, formes den til boller. Bollene vendes i egg, mel og brødrasp. Fritér bollene i olje på middels varme.
Grønnsaker: Vask spinaten godt og surr den i smør til den faller sammen. Strø over litt salt og pepper.
Saus: Kutt sjalottløk i biter og fres den i smør. Hell over portvin og rødvin og kok inn til det halve. Tilsett harekraft og la det koke ned til 5 – 6 dl.
Servering: Legg spinatblader på tallerkenen med kjøttrullader oppå. Klipp av hyssingen. Finstrimlet, frityrstekt selleri legges på med kroketter på toppen. Rips fordeles som pynt. Sausen legges rundt kjøttet.