top of page

Futomaki (tykke sushiruller)

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Gulrot- og ingefærpure:
4 gulrøtter
2 klyper syltet ingefær
1 sitron, saften
3 ss rapsolje
Salt

3 nori-flak
3-4 dl ferdigkokt sushi-ris

Wasabi
1 dl stekt spinat med sesamfrø, avrent
2 klør av kongekrabbe, ferdig kokt og renset
1 agurk, skåret i blyanttykke strimler
2 vårløk, finsnittet
Wasabi, ingefær og soyasaus til servering

Skrell gulrøttene. Kok dem møre i vann og kjør til en glatt pure i mikser med ingefær, saften av 1 sitron og rapsolje. Smak til med salt. Bland eddik og vann i en bolle til fingerdypp. Legg en bambusmatte på kjøkkenbenken og enten bruk et helt nori-flak, eller del et noriflak i to, del den resterende halvpart i to og lim sammen halvflaket og kvartflaket med knuste riskorn.
Legg nori på bambusmatten med den ru siden opp. Dypp hendene i eddikvannet. Ta to håndfuller sushi-ris og form til vedkubbeformer i hånden. Legg dem midt på nori-flaket. Spre risen jevnt over hele flaket, og la ca. 4 cm av langsiden fra deg være udekket. Legg på spinat, kongekrabbe, gulrotpure, agurk og finhakket vårløk.
Legg begge tomler under bambusmatten og løft den nære delen av matten med tomler og pekefingre. Hold de andre ingrediensene på plass med de andre fingrene. Hold en liten flik av den øvre delen av matten, og fold den nære siden av rullen over slik at fyll og ris dekkes. La rullematten møte den udekkede stripen av nori-flaket og press lett langs lengden av rullen for å pakke den øvre nori-kanten godt inn i rullen.
Løft forkanten av matten lett med en hånd, og bruk den andre til lett å skyve rullen fram slik at den udekkede nori-stripen forsegler rullen. Ta av matten og jevn kantene. La stå kjølig, men ikke i kjøleskap, mens du lager to ruller til. Bruk en kniv fuktet i eddikvann for å skjære rullen i to like store deler. Skjær hver halvdel i seks stykker eller skiver.

Bold Title

bottom of page