Fruktig rype
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 hele ryper
3 dl rødvin
3 dl vann
3 dl kyllingbuljong
10 einebær
3 fedd hvitløk
3 tørkede spissmorkler
2 ss blåbærjuice
2 ss smør
Rødkål:
4 blader rødkål
Smør til steking
1 dl eplemost
Noen dråper eplesidereddik
Til servering:
Dine favorittbær i sesong
Flå rypene og del opp i følgende: bryst på skrog, lever, hjerte og lår. Gode fremgangsmåter finnes på nett.
Brun lårene i en panne. Ha i rødvin, vann, kyllingbuljong, einebær og hvitløk. Kok lårene til de er så møre at kjøttet løsner.
Ta ut lårene og tilsett morklene. Reduser kraften ytterligere til den så vidt tykner. Ta ut morklene og del dem i skiver.
Ved servering: Varm opp og rør inn blåbærjuice, smør og morklene igjen, uten at det koker.
Brun rypebrystet i en panne med smør. Stek videre i ovnen på 100 °C, til den kjernetemperatur på 52 C. Avkjøl og skjær ut brystet. Strø på flaksalt. Varm opp ved servering.
Stek lever og hjerte i smør.
Rødkål:
Fres rødkål i smør. Tilsett eplemost og eplesidereddik. Kok inn til væsken så vidt tykner.
Ved servering, varm opp bryst, lever, hjerte og lår i ovn på 100 grader. Anrett rype og kål på tallerken. Hell over saus og dryss over godt med bær.