top of page

Fritert lammefilet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g indrefilet av lam
Salt og pepper
Mel, egg og brødkrum til panering
Olje til fritering

4 gulrøtter
1 dl vann
4 appelsiner
1 ss hvitvineddik
1 ss sukker
1 ss timian, finhakket

1 eggeplomme
1 ss sennep
En klype salt
1 ts sherryeddik
2 dl raps- eller solsikkeolje

300 g aspargesbønner

1. Gni lammekjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en panne. Avkjøl. Vend kjøttet først i mel, så i sammenvispet egg og tilslutt brødkrum. Varm ca 1 ltr olje i en kjele til 180 °C (sjekk varmen med en tresleiv. Det er varmt nok når det bobler godt rundt sleiven.) Fritér lammekjøttet 30 sek. Legg over på et kjøkkenpapir, slik at det kan renne av seg.
2. Skrell gulrøtter. Kok i en kjele med vann, saft av appelsiner, eddik og sukker. Kok til gulrøttene er helt myke, og til væsken får sirupkonsistens. Tilsett finhakket timian rett før de skal serveres.
3. Visp sammen eggeplomme, sennep, salt og eddik. Spe med olje i en tynn stråle under stadig visping.
Kok aspargesbønner helt møre i lettsaltet vann. Vend dem i sennepsvinaigretten.

Hvis du ikke finner lammefilet kan ytrefilet brukes. Del da kjøttet på langs før tilberedning.

Bold Title

bottom of page