top of page

Fondue på norsk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g hangersteak
4 ss nøytral olje
3 epler
4 ss honning
1 stilk rosmarin, plukk bladene
1 lyst landbrød
200 g Fullmåne fra Kjerringøy Ysteri
1 lilla blomkål
Timian
Oregano
4 ss olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og­ la det stå utildekket i 1 time. Dryss det godt med flaksalt og pepper. Stek det hardt i olje på hver side i 3-5 minutter til det er godt brunet. Ta det opp av pannen og stikk et termometer i midten av den tykkeste delen. Stek det videre i ovnen på 160 °C til det når en ­kjernetemperatur på 50 °C. ­
Ta det ut og la det hvile utildekket i 20 minutter.
Ha mer olje i den rykende varme pannen. Del eplene i båter og del båtene i to på tvers. Stek eplene i ca. 5 minutter til de har fått farge og fortsatt er litt faste i midten.
Tilsett honning og rosmarin og vend det forsiktig sammen.
Skjær landbrødet i terninger og vend dem i olivenolje, tørkede urter og litt salt. Spre dem utover et stekebrett med bakepapir og stek dem gylne og sprø i ovnen. Snu litt på dem under steking.
Skjær osten i terninger, og del blomkålen i buketter. Damp blomkålen i ­2 dl vann, 2 ss smør og 1 ts salt i noen minutter til den begynner å bli mør.
Skjær hangersteken i passende små biter og høvle tynne skiver trøffel over. Server kjøtt, epler, brødterninger, ost og blomkål på fat og fjøler. Bruk en gaffel eller et grillspyd og dypp det du har lyst på i ostefonduen.

Bold Title

bottom of page