top of page

Fjellørrettartar
med buljong

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 fjellørret, minimum 400 g og helst fisket samme dag

Tartar
200 g filet av fjellørret
2 ss god olivenolje
2 ss flaksalt
1 godt eple
Sitron el. noe annet syrlig

Urteolje
1 håndfull grønne blader fra ramsløk, løvetann og engsyre
2 dl nøytral olje

Buljong
Hode og bein fra ørreten
Vann
Soyasaus
Einebær
Smør
Ev. røykespon
Ville urter som engsyre, skogsyre, ramsløk, gressløkblomster, ung løvetann, løkurt eller spiselige blomster

1 fjellørret, minimum 400 g og helst fisket samme dag

Tartar og Urteolje
Varm opp oljen i en liten kjele til under kokepunktet. Hakk alle urtene grovt og ha i den varme oljen og kjør med stavmikser i ca. 3 minutter. Sil oljen gjennom en fin sikt eller klede og kjøl den ned.

Finhakk fisken og vend den med olje og salt. Sett den kaldt frem til servering. Skrell eplet og del det i biter, bruk ev. et noisettejern. Vend bitene i sitronsaft eller annet godt og syrlig.
Anrett ørret og epler på tallerken og drypp over 2-3 ss urteolje.

Buljong
Fjern gjeller og skyll beina og hodet for blod. Brun det på høy varme i ovn eller på grill. Kok opp vann og smak til med soyasaus og einebær. Legg fiskeavskjæret i vannet og la det trekke, ikke koke, i minst 30 minutter eller til buljongen smaker ­ørret. Sil kraften og pisk inn smør eller røkt smør med visp eller stavmikser.

Har du røykepistol, kan du røyke suppen under lokk ved servering. Bruk et glass med lokk som enkelt kan settes på. Eller servér med røkt smør i stedet. Skjær smøret i terninger, og legg det i en bolle med lokk. Tilsett røyk.

Vinanbefaling: Gaia Assyrtiko Wild Ferment, Santorini, Hellas

Bold Title

bottom of page